Покупців нерухомості буде перевіряти податкова

Покупців нерухомості буде перевіряти податкова

Перед оформленням майнових прав податкова служба здійснюватиме перевірку даних осіб, які купують нерухомість. Ці дії регулюються наказом Міністерства фінансів та Міністерства юстиції №124/37460. 

Цим документом визначається Порядок електронної взаємодії інформаційних систем Державної податкової служби та Міністерства юстиції щодо підтвердження відомостей про фізичну особу під час державної реєстрації речових прав на нерухомість. Відтепер нотаріуси та реєстратори майнових прав зобов`язані подавати запит до податкової служби на відповідність даних фізичних осіб-покупців до того, як будут оформлюватися майнові права.

 — Відтепер процедура купівлі нерухомості ускладниться, — зазначає партнер ЮК "Майстро і Беженар" адвокат Дмитро Майстро. — Але не для громадян, які купують нерухомість, для них все лишиться незмінним. А от нотаріусам працювати доведеться більше. Цим кроком податківці плануть ще більше наблизитися до прозорої інформації щодо джерел доходів громадян. Розраховується встановити більш жорстокого контролю за доходами. Разом з тим, все це у майбутньому буде вести до того, що купити нерухомість стане все складніше, оскільки від звіт про джерела коштів стане обов'язковим. Це світова практика, до якої ми поступово йдемо. Це нелегкий шлях, проте єдиний правильний.