ЮК

ЮК "Майстро і Беженар" - 10 років успіху

Цього року ми відсвяткували 10 років нашої юридичної компанії. Це був цікавий та важливий шлях, який продовжується у наших планах, цілях та амбітних намірах. У цьому інтерв'ю партнери компанії Дмитро Майстро та Лідія Остопарченко розповідають про ці 10 років праці та розвитку.

Розкажіть з чого почалась історія юридичної компанії «Майстро і Беженар»? Чи вдалося команді за цей час досягти тих цілей, які ставили перед собою на початку? Які періоди були найскладнішими?

Дмитро: Історія юридичної компанії "Майстро і Беженар" почалася у 2011 році. До речі, 14 жовтня наша компанія відсвяткувала 10-річчя!Так от, у 2011 році я уже був власником приватного підприємства, яке надавало юридичні послуги. Уже були клієнти, і моє вже ім'я знали у Запорізькій області. Далі життя звело нас із партнером - Геннадієм Беженаром, власником ряду бізнесів, не пов'язаних із юриспруденцією. Тоді визріло рішення об'єднати свої зусилля: мої знання та організаторські здібності та бізнесові зв'язки Генадія, завдяки яким наша компанія стала отримувати нових і нових клієнтів. Далі у мене постала необхідність - знайти надійного та високопрофесійного партнера-адвоката. І я досі вдячний, що життя познайомило мене із Лідією Остопарченко, з якою ми працюємо пліч о пліч от уже 10 років. Лідія Володимирівна має не лише юридичну, а і економічну освіту, володіє грунтовними знаннями у багатьох сферах.Компанія переживала кілька непростих періодів, і вони пов'язані із соціально-політичними процесами в країні. Але першим складним періодом, звісно, було становлення. Розвиток бренду, підбір команди, встановлення зв'язків, пошук клієнтів.... Для нас становлення не було дуже довготривалим. Але далі був 2014 рік, коли почалася війна. І люди, і бізнес жили фактично одним днем, не розуміючи, яке "завтра" на них чекає. Тоді в ЮК "Майстро і Беженар" був спад активності, апатія, переживання за Україну. Третій складний етап для компанії - це коронавірус і все, що з цим пов'язано. До цього етапу ми швидко пристосувалися, бо команда дійсно потужна. 

Не секрет, що ваша компанія є регіональним лідером у Запоріжжі. Як оцінюєте діяльність  фірми на цей час? Завдяки чому вдалось досягти таких результатів?  Чи планується ще поповнення партнерів у команді?

Дмитро: Успіхи і розвиток компанії став можливим в першу чергу завдяки потужній команді, яка сумлінно працювала на кожному з етапів. З деяками адвокатами ми починали ще 10 років тому, і я задоволений, що і досі працюємо разом.Друга складова успіху - у напрацюванні репутації. В юриспруденції є тезис, який мені дуже подобається і якого я дотримуюся на всіх рівнях, який впровадив в основу роботи своєї компанії. "Введеш у оману раз - більше не повірять".

Які практики ви розвиваєте?  Наскільки конкурентними вони є?

Лідія: в нашій країні, як гриби після дощу, з'являються нові і нові державні органи: з'явилося антикорупційне бюро, бюро державних розслідувань, скоро буде відкрите бюро економічної безпеки. Відповідно, існує запит як бізнесу, так і громадян на сферу кримінальної практики, і ми її активно розвиваємо. В рамках даної практики спеціалізуємося на посадових, господарських злочинах. Також активно розвиваємо антикорупційну практику.Трудову практику ми зробили для себе бутіковою, тобто працюємо конкретно із справами, що торкаються проходження державної служби.Дмитро: вже не перший рік працюємо в сфері комплексного захисту бізнесу та його юридичного супроводу. В пріоритетах також податкова, митна, земельна практика. Окремо виділю медичну практику, оскільки в цій досить вузькій сфері права і я, і Лідія Володимирівна, маємо значний багаж знань та досвіду та лідируємо у ній в Запорізькій області.

Якими кейсами в своїй професійній діяльності ви пишаєтеся?

Дмитро: за більш ніж 12-річну адвокатську практику було чимало успішних справ. А були і умовно "невдалі", як і у кожного мого колеги в професії. Разом з тим, в будь-якій ситуації я витискаю максимум із можливого, принаймні така мета завжди переді мною. І ще щодо кейсів. Думаю, що про успіх адвоката мають говорити клієнти. Адже коли чуєш: "Ви нам дуже допомогли" - отримуєш найвищу нагороду.Лідія: Не хочеться виділяти якусь одну справу, бо для мене кожна справа є визначальною. Чи то податковий спір з зашкварними сумами, чи то справа «Pro bono» - ти розумієш відповідальність перед клієнтом, розумієш, що для нього його справа найважливіша. Тому кожний вдалий кейс - це твоя гордість, твоя перемога.

Відкриття ринку землі підкинуло юристам чималий шмат роботи. Чи відчули ви підвищений попит на послуги у цій сфері? 

Лідія: Так, ми це відчули. Частіше стали звертатися громдяни, які мають земельні сільсько-господарські наділи та прагнуть продати землю або оформити договір оренди згідно із новими правилами. Агробізнес також намагається максимально убезпечити себе від рейдерських атак та інших неприємних реалій, для чого звертається до нас за роз'ясненнями та оформленням документації.

Розкажіть з якими запитами до вас найчастіше звертаються клієнти? 

Лідія: маємо активну практику з бізнесових питань: це і податки, і трудове право, і земельні правовідносини в рамках діяльності приватних підприємств, товариств. Також у нас широка практика з господарських та цивільних питань.

Які ваші плани на майбутнє, які напрями роботи будуть пріоритетними найближчим часом? 

Дмитро: в пріоритеті у нас захист бізнесу, комплексний, а головне якісний супровід підприємств, податкове право, IT-сектор, аграрне право. Щодо планів на майбутнє, то у 2022 році плануємо перебратися у новий офіс, який будують спеціально для нас. Будемо розширювати команду адвокатів, залучати нових партнерів. Я впевнений, все буде добре.

Якими життєвими цінностями Ви керуєтеся у професійному житті? Що для Вас є цінним? Що категорично недопустимо? 

Дмитро: основна цінність для мене - максимальна чесність,  відкритість, відповідальність у своїй роботі. Докорінно і прозоро попереджаю клієнта про усі плюси чи мінуси його справи, про ризики і підводні каміння. І тільки він сам після цього приймає рішення, йти чи не йти у цей процес. Серед неприпустимих для мене особисто речей є ситуації, коли адвокат ставить у пріоритет заробляння грошей, не думаючи про клієнта як про людину.Лідія: Якщо ми говоримо про професійне життя, однозначно, компетентність. Однак, без морально-вольових якостей неможливо стати повноцінними фахівцями, тому особливо ціную цілеспрямованість та порядність. 

Чого очікувати юрринку у 2022р.? 

Лідія: сподіваємось, що вплив пандемії на ринок юридичних послуг буде спадати. Однозначно можна сказати, що буде збільшуватися попит з надання юридичних послуг в ІТ сфері та медицині. Актуальними юридичні послуги будуть для аграрного сектору. Тобто, робота для адвокатів буде, однак, враховуючи постійне збільшення кількості адвокатів, за кожного клієнта доведеться поборотися. Ми готові до будь-яких викликів.